Nikola Lock-Up Expiration kan vara en tickande tidsbomb, 14 oktober 2020 kl. 6:20

By
På Oktober 14, 2020
Taggar:

Nikola Corporation (NASDAQ: NKLA) aktier har stabiliserats något under de senaste två veckorna efter en stor svimning i september. En Hindenburg Research-rapport som anklagar Nikola för att vara "ett intrikat bedrägeri byggt på dussintals lögner" och avgången av ordförande Trevor Milton utlöste försäljningen -off, men Nikola-investerare kan snart möta ett annat stort hinder i aktiens lock-up utgång. Vad är Lock-Up Expiration? Ett av sätten för företag att hålla volatiliteten i schack under veckorna och månaderna efter en ny akties börsintroduktion eller första notering är genom att ställa in låsningsperioder för företagsinsiders. En låsningsperiod är en period som vanligtvis sträcker sig mellan tre månader och ett år under vilken insiders och institutionella investerare är begränsade från att dumpa potentiellt miljarder dollar i aktier på marknaden. När spärrperioden löper ut är dock alla spel avstängda. Det är därför utgångsdatum för lock-up kan vara dagar då aktier som Nikola upplever hårt säljtryck. Relaterad länk: En titt på Workhorse Options Activity Amid USPS Delay, Roth DowngradeVarför det är viktigt: Lock-up utgångsdatum är ofta tillräckligt volatila utan aktien anklagas för bedrägeri. Nikolas låsning går ut den 30 november och företaget har varit på offensiven för att försöka övertyga investerare om att dess företag har ett verkligt värde och förhindra en massiv utvandring av insiderinvesterare när låsningsperioden är slut. Tidigare hedgefondförvaltare Whitney Tilson är skeptisk till elbilstillverkarens ansträngningar vid förra veckans virtuella Mission Hydrogen-konferens.” Översättning: "Kan vi sätta tillräckligt med läppstift på denna gris för att locka tillräckligt med godtrogna enskilda investerare till den här aktien för att stödja priset tillräckligt för att insiders ska kunna dumpa sina aktier ?'” Tilson skrev den här veckan.Benzinga's Take: Om insiders löser Nikola i massor den 30 november, kanske det inte finns något sätt att återställa företagets rykte eller aktiekurs.Nikola handlas runt 24.38 USD vid publicering. Aktien har hittills ett intervall på 79.73 USD och 10.32 USD per aktie. Se mer från Benzinga * Optionsaffärer för denna galna marknad: Få Benzinga-alternativ för att följa övertygande handelsidéer * Hindenburg On Loop Industries: 'Smoke And Mirrors With No Viable Technology' * 10 takeaways från BofAs framtida bilkonferens(C) 2020 Benzinga.com. Benzinga ger ingen investeringsrådgivning. Alla rättigheter förbehållna.,

Nikola Lock-Up Expiration kan vara en tickande tidsbombNikola Corporation (NASDAQ: NKLA) aktier har stabiliserats något under de senaste två veckorna efter en stor svimning i september. En Hindenburg Research-rapport som anklagar Nikola för att vara "ett intrikat bedrägeri byggt på dussintals lögner" och avgången av ordförande Trevor Milton utlöste försäljningen -off, men Nikola-investerare kan snart möta ett annat stort hinder i aktiens lock-up utgång. Vad är Lock-Up Expiration? Ett av sätten för företag att hålla volatiliteten i schack under veckorna och månaderna efter en ny akties börsintroduktion eller första notering är genom att ställa in låsningsperioder för företagsinsiders. En låsningsperiod är en period som vanligtvis sträcker sig mellan tre månader och ett år under vilken insiders och institutionella investerare är begränsade från att dumpa potentiellt miljarder dollar i aktier på marknaden. När spärrperioden löper ut är dock alla spel avstängda. Det är därför utgångsdatum för lock-up kan vara dagar då aktier som Nikola upplever hårt säljtryck. Relaterad länk: En titt på Workhorse Options Activity Amid USPS Delay, Roth DowngradeVarför det är viktigt: Lock-up utgångsdatum är ofta tillräckligt volatila utan aktien anklagas för bedrägeri. Nikolas låsning går ut den 30 november och företaget har varit på offensiven för att försöka övertyga investerare om att dess företag har ett verkligt värde och förhindra en massiv utvandring av insiderinvesterare när låsningsperioden är slut. Tidigare hedgefondförvaltare Whitney Tilson är skeptisk till elbilstillverkarens ansträngningar vid förra veckans virtuella Mission Hydrogen-konferens.” Översättning: "Kan vi sätta tillräckligt med läppstift på denna gris för att locka tillräckligt med godtrogna enskilda investerare till den här aktien för att stödja priset tillräckligt för att insiders ska kunna dumpa sina aktier ?'” Tilson skrev den här veckan.Benzinga's Take: Om insiders löser Nikola i massor den 30 november, kanske det inte finns något sätt att återställa företagets rykte eller aktiekurs.Nikola handlas runt 24.38 USD vid publicering. Aktien har hittills ett intervall på 79.73 USD och 10.32 USD per aktie. Se mer från Benzinga * Optionsaffärer för denna galna marknad: Få Benzinga-alternativ för att följa övertygande handelsidéer * Hindenburg On Loop Industries: 'Smoke And Mirrors With No Viable Technology' * 10 takeaways från BofAs framtida bilkonferens(C) 2020 Benzinga.com. Benzinga ger ingen investeringsrådgivning. Alla rättigheter förbehållna.

,

Omedelbar offert

Ange aktiesymbolen.

Välj Exchange.

Välj typ av säkerhet.

Vänligen ange ditt förnamn.

Vänligen ange ditt efternamn.

Vänligen skriv in ditt telefonnummer.

Var god skriv in din e-postadress.

Ange eller välj det totala antalet aktier du äger.

Vänligen ange eller välj det önskade lånebeloppet du söker.

Välj lånesyfte.

Välj om du är tjänsteman/direktör.

High West Capital Partners, LLC får endast erbjuda viss information till personer som är "ackrediterade investerare" och/eller "kvalificerade kunder" eftersom dessa villkor definieras under tillämpliga federala värdepapperslagar. För att vara en "ackrediterad investerare" och/eller en "kvalificerad kund" måste du uppfylla kriterierna som anges i EN ELLER FLERA av följande kategorier/stycken numrerade 1-20 nedan.

High West Capital Partners, LLC kan inte ge dig någon information om dess låneprogram eller investeringsprodukter om du inte uppfyller ett eller flera av följande kriterier. Dessutom måste utländska medborgare som kan vara undantagna från att kvalificera sig som en amerikansk ackrediterad investerare fortfarande uppfylla de fastställda kriterierna, i enlighet med High West Capital Partners, LLC:s interna utlåningspolicy. High West Capital Partners, LLC kommer inte att tillhandahålla information eller låna ut till någon individ och/eller enhet som inte uppfyller ett eller flera av följande kriterier:

1) Individ med nettovärde över 1.0 miljoner USD. En fysisk person (inte en enhet) vars nettoförmögenhet, eller gemensamma nettoförmögenhet med sin make, vid tidpunkten för köpet överstiger 1,000,000 XNUMX XNUMX USD. (Vid beräkning av nettoförmögenhet kan du inkludera ditt eget kapital i lös egendom och fastigheter, inklusive din huvudsakliga bostad, kontanter, kortfristiga investeringar, aktier och värdepapper. Din inkludering av eget kapital i lös egendom och fastigheter bör baseras på mässan marknadsvärdet av sådan egendom minus skulder som säkras av sådan egendom.)

2) Individ med 200,000 200,000 USD individuell årlig inkomst. En fysisk person (inte en enhet) som hade en individuell inkomst på mer än $XNUMX XNUMX under vart och ett av de föregående två kalenderåren och som har en rimlig förväntan att nå samma inkomstnivå under innevarande år.

3) Individ med 300,000 300,000 USD gemensam årlig inkomst. En fysisk person (inte en enhet) som hade en gemensam inkomst med sin make på över XNUMX XNUMX USD under vart och ett av de föregående två kalenderåren och som har en rimlig förväntan att nå samma inkomstnivå under innevarande år.

4) Företag eller partnerskap. Ett bolag, partnerskap eller liknande enhet som har tillgångar på över 5 miljoner USD och som inte bildades i det specifika syftet att förvärva en andel i bolaget eller partnerskapet.

5) Återkallbart förtroende. En trust som kan återkallas av dess bidragsgivare och vars bidragsgivare är en ackrediterad investerare enligt definitionen i en eller flera av de andra kategorierna/paragraferna som numreras häri.

6) Oåterkalleligt förtroende. En trust (annat än en ERISA-plan) som (a) inte kan återkallas av dess bidragsgivare, (b) har tillgångar på över 5 miljoner USD, (c) inte bildades i det specifika syftet att förvärva en andel, och (d ) leds av en person som har sådan kunskap och erfarenhet i finansiella och affärsmässiga frågor att en sådan person är kapabel att utvärdera fördelarna och riskerna med en investering i stiftelsen.

7) IRA eller liknande förmånsplan. En IRA-, Keogh- eller liknande förmånsplan som endast täcker en enda fysisk person som är en ackrediterad investerare, enligt definitionen i en eller flera av de andra kategorierna/styckena som numreras häri.

8) Deltagarriktat konto för förmånsplan för anställda. En deltagarriktad personalförmånsplan som investerar i ledning av och för räkning av en deltagare som är en ackrediterad investerare, som den termen definieras i en eller flera av de andra kategorierna/styckena som numreras häri.

9) Annan ERISA-plan. En personalförmånsplan i den mening som avses i avdelning I i ERISA-lagen annan än en deltagarstyrd plan med totala tillgångar som överstiger 5 miljoner USD eller för vilka investeringsbeslut (inklusive beslutet att köpa en andel) fattas av en bank, registrerad investeringsrådgivare, spar- och låneförening eller försäkringsbolag.

10) Statens förmånsplan. En plan som upprättats och underhålls av en stat, kommun eller någon myndighet i en stat eller kommun, till förmån för dess anställda, med totala tillgångar som överstiger 5 miljoner USD.

11) Ideell enhet. En organisation som beskrivs i Section 501(c)(3) i Internal Revenue Code, i dess ändrade lydelse, med totala tillgångar överstigande 5 miljoner USD (inklusive kapital-, livränta- och livinkomstfonder), vilket framgår av organisationens senaste reviderade finansiella rapporter .

12) En bank enligt definitionen i Section 3(a)(2) i Securities Act (oavsett om den agerar för egen räkning eller i egenskap av förtroendeman).

13) En spar- och låneförening eller liknande institut enligt definitionen i 3 a § 5 A i värdepapperslagen (oavsett om den agerar för egen räkning eller i förtroendeskap).

14) En mäklare-handlare registrerad enligt börslagen.

15) Ett försäkringsbolag enligt definitionen i 2 § 13 § i lagen om värdepappersmarknaden.

16) Ett "företagsutvecklingsföretag" enligt definitionen i avsnitt 2(a)(48) i lagen om investeringsbolag.

17) Ett investeringsbolag för småföretag med licens enligt avsnitt 301 (c) eller (d) i Small Business Investment Act från 1958.

18) Ett "privat affärsutvecklingsföretag" enligt definitionen i avsnitt 202(a)(22) i Advisers Act.

19) Verkställande direktör eller direktör. En fysisk person som är en verkställande tjänsteman, direktör eller generalpartner i partnerskapet eller generalpartnern och är en ackrediterad investerare som den termen definieras i en eller flera av kategorierna/styckena som numreras häri.

20) Enhet som ägs helt av ackrediterade investerare. Ett bolag, partnerskap, privat investeringsbolag eller liknande enhet vars aktieägare är en fysisk person som är en ackrediterad investerare, som den termen definieras i en eller flera av kategorierna/styckena som numreras häri.

Vänligen läs meddelandet ovan och markera rutan nedan för att fortsätta.

Singapore

+65 3105 1295

Taiwan

Kommer snart!

Hong Kong

R91, 3:e våningen,
Eton Tower, 8 Hysan Ave.
Causeway Bay, Hong Kong
+852 3002 4462

Marknadstäckning